Er zijn doorlopend hondendemonstraties, lezingen en workshops, waar u, al dan niet samen met uw hond, aan deel kunt nemen.
Bekende honden trainers geven dagelijks demonstratie's in de grote ring. Ook kunt u lezingen en theorie workshops bijwonen, deze zijn gratis en voor iedereen vrij toegankelijk. Aan een aantal praktijkworkshops zijn kosten verbonden. Wilt u zich opgeven voor een praktijk workshop? Hieronder vindt u meer informatie over de diverse workshops.

Workshop Zweetwerk

Simone Beumer is al jarenlang bezig met zweetwerk. 

Tijdens Groene Dagen geeft ze een workshop / demonstratie zweetwerk. Een hondenneus is geweldig! Het speurwerk van een jachthond naar gevlucht, verwond of dood wild wordt zweetwerk genoemd. Zweet is een jagersterm voor bloed.

Het zweetspoor bestaat echter niet alleen uit de geur van het bloed. Het kan zelfs zijn dat er (bijvoorbeeld bij een aanrijding) geen sprake is van bloed maar het wild bijvoorbeeld kreupel is. Belangrijk is dan dat dit dier wordt opgespoord om onnodig lijden te voorkomen. De hond ruikt dan ook angst en een speciale karakteristieke geur die wild via de zweetkliertjes vrijmaakt. Daarnaast wordt door de pootafdruk van het wild de vegetatie verstoord, hier komen bacteriĆ«n uit de omgeving op af. De groei van deze bacteriĆ«n zorgt voor afbraak van plantendelen en de gassen die hierdoor ontstaan zijn voor de hond zeer goed te ruiken.
Verbazingwekkend!

Hondenfotografie

Tijdens groene dagen is er elke dag een professionele hondenfotograaf aanwezig.

Op  vrijdag en zaterdag is dit Henk Eggink en op zondag Jaap Verwiel. Zij zullen tijdens het hondenprogramma actiefoto's maken en tussen de programma's door sfeerfoto's.

Misschien komt u er zelf ook nog leuk op te staan! Blijven lachen dus. 

Voorjagen Jantine Veldhuijzen

Jantine Veldhuyzen van Jachthondenschool De Kust is o.a. bekend door haar begrijpelijke en zeer duidelijke artikelen in De jachthond. Voorjagers uit binnen- en buiten- land die tegen problemen aanlopen tijdens de africhting van hun jachthond weten haar jachthondenschool te vinden. Samen met Jantine wordt naar specifieke oplossingen gezocht.

Tijdens Groene Dagen 2017 zal Jantine verschillende theorie en praktijk workshops geven: 

  • COMMUNICATIE: snapt mijn hond wat ik van hem vraag en hoe bekrachtig ik dat gedrag.
  • OPSTAPTRAINING: als voorbereiding op een OWT of WT.
  • HEELWORK: de basis welke nodig is voor elke jachthond.
Wilt u meedoen aan een praktijk gedeelte geef u dan nu op! Onder voorbehoud vinden de workshops op alle drie de Groene dagen plaats: 23, 24 en 25 juni 2017. Beperkte plekken beschikbaar. 
 
Aan deze workshop zijn kosten verbonden. Download hier het inschrijfformulier of neem voor meer informatie contact op met: 
Minie te Braake
m.te.braake@planet.nl
tel 06-30894674

Spaniel Activiteiten

Op de stand van Jachtcommissie SUN kunt u informatie krijgen over de verschillende activiteiten die door de Jachtcommissie SUN worden georganiseerd en de diverse Spaniel rassen.

  • Darren Skidmore uit Wales zal tijdens Groene Dagen workshops geven. Dit is een unieke kans om zijn methodes te leren. 
  • Na het grote succes van 2016 organiseert Jachtcommissie SUN tijdens Groene Dagen 2017 wederom een Workingtest voor Spaniels.
  • Demonstraties met diverse Spaniel rassen.

Aan de workshop van Darren Skidmore zijn kosten verbonden.

Download hier het inschrijfformulier of kijk voor meer informatie op: https://jachtcommissiesun.nl/nieuws of op de Facebookpagina (Jachtcommissie SUN). 

Hier vind je ook meer informatie over de Workingtest en ander activiteiten van Jachtcommissie SUN. 

Kids fun

Een eerste kennismaking voor kinderen met de jachthondensport.

Er is een leuke en leerzame demonstratie gericht op kinderen. Een aantal kinderen (deelname beperkt) kan hieraan ook meedoen met hun eigen hond.

Opgeven hiervoor is mogelijk tijdens Groene Dagen. 

Puppy training

Jantine Veldhuyzen van Jachthondenschool De Kust zal onder voorbehoud ook de volgende workshop geven:

TRAINING VOOR PUPPEN 

Bij voldoende deelname vinden de workshops op alle drie de Groene dagen plaats: 23, 24 en 25 juni 2017.

Wilt u een workshop volgen met uw pup laat dit dan zeker even weten. Deze workshop is bedoeld voor puppen tot 8 maanden.

Aan deze workshop zijn kosten verbonden. Download hier het inschrijfformulier of neem voor meer informatie contact op met: 
Minie te Braake
m.te.braake@planet.nl
tel 06-30894674

Nederlandse Vereniging Langhaar

De NVL organiseert een workshop Veldwerk Staande Hond door Cor Woets.
 
Veel (aspirant) voorjagers denken bij instructiedagen voor het veldwerk, dat het accent voor de instructie ligt bij de hond. Niets is minder waar.
 
Het is juist de voorjager die moet leren op zo'n dag. Hij moet leren de lichaamstaal van zijn hond te verstaan en beantwoorden. Het gaat er om dat u in staat bent om de kwaliteiten van uw hond te ontwikkelen en te benutten, dit leer je het beste als je kijkt hoe een ander zijn hond voorjaagt: wat doet hij goed en wat niet.
 
Het is dus mogelijk om aan deze workshop mee te doen zonder hond. 
 
Aan deze workshop zijn kosten verbonden. Download hier het inschrijfformulier of neem voor meer informatie contact op met: 
Minie te Braake
m.te.braake@planet.nl
tel 06-30894674
 
 

Honden EHBO

Als dierverzorger, instructeur of gewone hondenliefhebber krijgt u misschien wel eens te maken met situaties waarbij u een hond eerste hulp moet verlenen. Natuurlijk hoopt u dat dit nooit gebeurt, maar als het gebeurt is het wel fijn om te weten wat u moet doen. 

Op Groene Dagen wordt uitleg gegeven over EHBO voor uw hond. 

En meer....

Websiteinstellingen
Verberg
Verberg
Verberg
Verberg
Verberg
Verberg