Er zijn doorlopend hondendemonstraties, lezingen en workshops, waar u, al dan niet samen met uw hond, aan deel kunt nemen.

Workshop Zweetwerk

Simone Beumer is al jarenlang bezig met zweetwerk. 

Tijdens Groene Dagen geeft ze een workshop / demonstratie zweetwerk. Een hondenneus is geweldig! Het speurwerk van een jachthond naar gevlucht, verwond of dood wild wordt zweetwerk genoemd. Zweet is een jagersterm voor bloed.

Het zweetspoor bestaat echter niet alleen uit de geur van het bloed. Het kan zelfs zijn dat er (bijvoorbeeld bij een aanrijding) geen sprake is van bloed maar het wild bijvoorbeeld kreupel is. Belangrijk is dan dat dit dier wordt opgespoord om onnodig lijden te voorkomen. De hond ruikt dan ook angst en een speciale karakteristieke geur die wild via de zweetkliertjes vrijmaakt. Daarnaast wordt door de pootafdruk van het wild de vegetatie verstoord, hier komen bacteriĆ«n uit de omgeving op af. De groei van deze bacteriĆ«n zorgt voor afbraak van plantendelen en de gassen die hierdoor ontstaan zijn voor de hond zeer goed te ruiken.
Verbazingwekkend!

Hondenfotografie

Tijdens groene dagen is er elke dag een profesionele hondenfototgraag aanwezig.

Op  vrijdag en zaterdag is dit Henk Eggink en op zondag Jaap Verwiel. Zij zullen tijdens het hondenprogramma actiefoto's maken en tussen de programma's door sfeerfoto's.

Misschien komt u er zelf ook nog leuk op te staan! Blijven lachen dus. 

Voorjagen Jantine Veldhuijzen

Spaniel Activiteiten

Op de stand van Jachtcommissie SUN kunt u informatie krijgen over de verschillende activiteiten die door de Jachtcommissie SUN worden georganiseerd en de diverse Spaniel rassen.

  • Een bekende Spaniel trainer uit Wales zal tijdens Groene Dagen workshops geven. 
  • Na het grote succes van 2016 organiseert Jachtcommissie SUN tijdens Groene Dagen 2017 wederom een Workingtest voor Spaniels.
  • Demonstraties met diverse Spaniel rassen.

Houdt u voor meer informatie over de workshop en workintest de nieuwspagina van onze website (www.jachtcommissiesun.nl) en de Facebookpagina (Jachtcommissie SUN) aankomende periode in de gaten.  

Aan deze workshop zijn kosten verbonden, voor inschrijven en meer informatie:
Minie te Braake
m.te.braake@planet.nl
tel 06-30894674

Kids fun

Een eerste kennismaking voor kinderen met de jachthondensport.

De opzet is dat kinderen in 3 leeftijdsgroepen, 6/9 jaar 10/12 jaar en 13/16 jaar met de hond van vader, moeder, opa, oma of buurvrouw etc. proeven gaan lopen in de vorm van een working test. De proeven worden beoordeeld door vriendelijke, geduldige keurmeesters die ook de nodige tekst en uitleg geven.

Puppy training

Nederlandse Vereniging Langhaar

De NVL organiseerd een workshop Veldwerk Staande Hond door Cor Woets.
 
Veel (aspirtant) voorjagers denken bij instructiedagen voor het veldwerk, dat het accent voor de instructie ligt bij de hond. Niets is minder waar.
 
Het is juist de voorjager die moet leren op zo'n dag. Hij moet leren de lichaamstaal van zijn hond te verstaan en beantwoorden. Het gaat er om dat u in staat bent om de kwaliteiten van uw hond te ontwikkelen en te benutten, dit leer je het beste als je kijkt hoe een ander zijn hond voorjaagt: wat doet hij goed en wat niet.
 
Het is dus mogelijk om aan deze workshop mee te doen zonder hond. 
 
Aan deze workshop zijn kosten verbonden, voor inschrijven en meer informatie: 
Minie te Braake
m.te.braake@planet.n
tel 06-30894674
 
 

Honden EHBO

Als dierverzorger, instructeur of gewone hondenliefhebber krijgt u misschien wel eens te maken met situaties waarbij u een hond eerste hulp moet verlenen. Natuurlijk hoopt u dat dit nooit gebeurt, maar als het gebeurt is het wel fijn om te weten wat u moet doen. 

Op Groene Dagen wordt uitleg gegeven over EHBO voor uw hond. 

En meer....

Websiteinstellingen
Verberg
Verberg
Verberg
Verberg
Verberg
Verberg