De Groene Dagen en de Koninklijke Nederlandse Jagersvereniging organiseren samen een spectaculaire barbecuewedstrijd voor jagers. Tien teams van minimaal twee en maximaal vijf mensen nemen het op zondag 25 juni tegen elkaar op op de Big Green Egg. Thema is natuurlijk: oogsten uit de natuur en werken met The Big Green Egg! Daarom werken we die dag op de Big Green Egg met twee wildsoorten van Nederlandse bodem die in dit seizoen voorhanden zijn: gans en ree. Het winnend team krijgt een Big Green Egg t.w.v. € 700.

Win een Big Green Egg t.w.v. € 700,00!

Op de Big Green Egg gaan 10 teams aan de slag om twee mooie gerechten te maken. Eén gerecht wordt gemaakt met wilde ganzenborst en het andere met reebout. Voor materialen en ingrediënten wordt gezorgd. Het winnende team gaat naar huis met één Big Green Egg ter waarde van € 700,00.

Jurering
De jury bestaat uit: chef Arjan Smit van de Pronckheer, Felix Wilbrink, culinair journalist van de Telegraaf en Ed van de Schootbrugge, Europees kampioen BBQ en een afgevaardigde van de Jagersvereniging. Voorzitter van de jury is kookboekenmaker Donald Buijtendorp.

Daarnaast wordt er op de dag zelf een publieksjury samengesteld. Ook hun stem telt mee in de eindbeoordeling.

Bij de beoordeling gaat het niet alleen om een mooi gegrilld stukje vlees, maar ook om het bereiden van smaakvolle gerechten. Dit betekent dat ook groenten en sauzen bij het gerecht kunnen worden gevoegd.

Jurering vindt plaats in de tent van de Jagersvereniging. Het eerste gerecht wordt geserveerd om 12.30 uur, het laatste om 14.15 uur. Om 16.00 uur is de prijsuitreiking.

Voorwaarden deelname

  • elk team bestaat uit minimaal twee en maximaal vijf mensen
  • minimaal twee teamleden zijn lid van de Jagersvereniging
  • inschrijfgeld bedraagt € 25,00

N.B. je kunt je team nu al aanmelden voor deelname. Bij meer dan tien inschrijvingen geldt het tijdstip van aanmelden. Na inschrijving ontvangt het team de wedstrijdvoorwaarden.

Schrijf het team nu in! Ga naar: www.jagersvereniging.nl 

 

Websiteinstellingen
Verberg
Verberg
Verberg
Verberg
Verberg
Verberg