Kom en Beleef Groene Dagen

Wij bieden een actief, bruisend en origineel programma met spectaculaire demonstraties op ons centraal gelegen demoplein. Of bezoek onze warenmarkt, de ateliertent of 1 van onze andere deelnemers. Vermaak voor het hele gezin van jong tot oud. Kijk, luister, doe mee en beleef.....

Hoe slacht je wild? De bekende wildslager Herman ter Weele uit Oene demonstreert elke dag het slachten van wild en wat er vervolgens gedaan wordt om het biefstukje in de pan te kunnen laten glijden. 

 

Sinds mensenheugenis word er al creatief gewerkt met hout Anton Klijnsmit is kettingzaagkunstenaar; uit de boom word letterlijk het sculptuur gehaald. Het zat er al, is er in gegroeid en Anton haalt het eruit: een blijvende, tastbare ode aan de boom. Natuurlijk is Anton ook aanwezig op Groene Dagen.

Dagelijks spectaculaire roofvogeldemonstraties verzorgt door Het Muithuis. Diverse roofvogelgroepen komen aan bod: Arend, Gier, Valk, Buizerd en Uil. De valkenier legt uit wat de vogels moeten doen om te overleven in het wild en wat de taken zijn van de volgels bij de valkenier. Als het publiek het aandurft mogen ze zelf, onder begeleiding, ook met enkele grote en kleinere roofvogels aan de slag. Durf jij?!   

Eduard van Adrichem van eduardsjagenenvissen komt laten zien hoe je ganzen kunt lokken en bejagen.

Kunstliefhebbers halen hun hart op in de grote ateliertent. Hierin staan diverse toonaangevende natuurkunstenaars zoals Jan Wessels en Tom Nederhoff

Daarnaast diverse bezienswaardigheden zoals Vereniging het Edelhert die indrukwekkende geweien meeneemt. 

Dierenpreparateur Alexander Bisseling van A.A. & S. demonstreert elke dag hoe hij van uw jachtavontuur een blijvende herinnering maakt. 
Alexander laat zien hoe een prachtig, natuurgetrouw preparaat tot stand komt. In overleg maakt hij elk dier in een houding die past in jouw huis, op een voetstuk naar keuze. Zo beleef je jouw bijzondere jachtervaring elke keer opnieuw als je naar de indrukwekkende trofee kijkt. 

Websiteinstellingen
Verberg
Verberg
Verberg
Verberg
Verberg
Verberg