De smulpapen onder u kunnen hun hart ophalen: Dagelijks worden de lekkerste gerechten bereid met wild. U krijgt de recepten mee naar huis, voorzien van de beste wijntips. Veel van de gebruikte producten zijn ook te koop op de gezellige warenmarkt! 

Hoe slacht je wild? De bekende wildslager Herman ter Weele uit Oene demonstreert elke dag het slachten van wild en wat er vervolgens gedaan wordt om het biefstukje in de pan te kunnen laten glijden. 

Slagerij G. ter Weele & Zn. is een ambachtelijk bedrijf waar nog zelf wordt geslacht. Waar anderen dit werk liever uitbesteden, hebben zij juist besloten om zich hierin te specialiseren.

"In onze visie verzekert dit ons namelijk van de beste controle op het eindproduct. om het vlees extra smaak te geven."

Het aanbod van wild verdient een aparte status omdat Ter Weele over een zogenaamde wilderkenning beschikt. Daarmee hebben zij niet alleen toestemming om wild te verkopen, maar mag er in het bedrijf ook worden geslacht. En zoals het een topslager betaamt, wordt uitsluitend wild van uitstekende kwaliteit aangeboden. In principe is het wild bij Ter Weele het hele jaar uit voorraad leverbaar. In de vitrines liggen ook de meest heerlijke kant-en-klare wildgerechten, smakelijke worst en vleeswaren van wild.

Wie het op prijs stelt, kan zelf geschoten wild aanleveren om het te laten portioneren, vacuüm te verpakken en het te laten voorzien van labels. 

Programma Ellen Mookhoek, wildplukker en jager op de Groene Dagen
 
Iedere ochtend start Ellen met een wildplukwandeling. In de loop van de dag ontstaat bij haar houtvuur wildoogstbouillon en mooie stukken gebraden vlees.
Kom proeven en doe mee!
 
10.30 start wildplukwandeling, Ellen leert je de basis en we plukken voor de bouillon!
11.30 samen benen we wat technische delen van een ree uit en zetten een bouillon met ribben en wilde kruiden op
12.30 vlees bakken op vuur en er van proeven!
13.30 signeersessie van Ellen's wildoogstboek „De eetbare stad” de hele dag door te koop op de stand, maar alleen nu tijd voor een persoonlijke noot in het boek.
14.30 samen wildplukken, wat is de smaak van de lokale flora?
15.30 wildoogstbouillon uitschenken en praten over koken met wild
Op vrijdag: het woord is aan de 60plusser, herinneringen aan wild uit moeders keuken, wij horen ze graag!
Op zaterdag: orgaanvlees, kook je er wel eens mee? waarom wel, waarom niet?
Op zondag: het hele beest, alles gebruiken, speciaal aandacht voor gans
16.30 vlees bakken en proeven, met wat massel ook van wat stoofvlees
Websiteinstellingen
Verberg
Verberg
Verberg
Verberg
Verberg
Verberg